• Välkommen till Miniatyrfabriken - Din leverantör av spelfigurer
Alltid fri frakt vid beställningar över 600 kr

Om oss 


Redan som små fattade de två bröderna tycke för spelens värld där de stod och stirrande på hyllorna med Warhammer och Magic-kort i den lokala spelbutiken i Varberg. Plånböckerna satte ett naturligt tak på hur mycket de kunde köpa och redan tidigt experimenterade de med allehanda material för att skapa egen terräng, figurer och egna brädspel.

Pärmarna med spelkort över fantasy-världens alla väsen kombinerat med upptäckten av spel som Hero Quest och Drakborgen drog deras ögon mot ännu större valmöjligheter att forma sina egna spel och världar. Monster-manualen till Dungeon and Dragons inhandlades och snart tvingades deras föräldrar printa A4 efter A4 med bilder på monstren för att hjälpa bröderna visualisera de faror deras hjältar gick till mötes nere i grottorna.

En tanke som väcktes redan då var få byta ut alla pappersimitationer mot mer genuina figurer. Nog för att figurerna i papper utgjorde en viss charm, men att kunna ha horder med "riktiga" figurer; det var ju drömmen. 


Vi är betydligt mycket äldre nu, men kärleken för brädspel lever kvar. Hyllorna där hemma börjar överglänsa de vi stod och stirrade oss blinda på för längesedan i den där butiken som numera bara är ett minne blott. 3D-skrivarnas entre på scenen är inte ny, men fanns inte på världskartan för oss på den tiden. 


Företaget Miniatyrfabriken grundar sig i ett genuint intresse för brädspel och insikten i att vi alla behöver fly vardagen lite ibland . Vårt mål är att på sikt bli det självklara valet där vi ska kunna erbjuda ett stort utbud av figurer som ska passa just Ditt spel. Vi kommer även vidga våra vyer och håller i skrivande stund på att se över terränger och andra tillbehör vi vill kunna erbjuda.

Företaget drivs vid sidan om våra ordinarie heltidsjobb. Våra yrkesval är vitt skilda från denna verksamhet och på flera sätt är detta ny mark för oss. Detta är till stor del en hobby vi sysslar med för egen del, men också en affärsverksamhet där vi hoppas kunna hjälpa våra brädspelande vänner där ute att maximera sina spelupplevelser.


Väl mött,

Petter och Alfred